Appelskea

2 septimber - 3 septimber 2022

logo


Uit de Klauwen

Uit de Klauwen

Het is herfst in 1919. Het is koud en nat buiten als drie mannen succesvol uit de gevangenis van Veenhuizen ontsnappen. Ze vluchten het bos in, scheren langs bomen en stuiten niet veel later op het hoogveen van het Fochteloërveen. Ze banen zich er een weg doorheen naar Appelscha, waar zij zich enige tijd verscholen houden in een woning. Ze worden niet snel gesnapt, waardoor in de omgeving angstige tijden aanbreken.

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 september voeren toneelspelers uit Appelscha en Oosterwolde het theaterstuk Uit de Klauwen op. Appelschaster Henk Vondeling heeft de tekst van het stuk geschreven. Het stuk is gebaseerd op een waargebeurd verhaal, wat met de nodige fictie en muzikale intermezzo’s een spannende avond oplevert. Marcel Moes is de regisseur van het theaterspel en alle acteurs en actrices zijn inmiddels al maanden aan het repeteren in het openluchttheater van Appelscha, de Koele, de plek waar het theaterstuk wordt opgevoerd. De Historische Vereniging van Appelscha e.o. (HVA) is de initiator van het stuk.

Online kaartjes zijn te koop via VanPlan, fysieke kaartjes bij TIP aan de Boerestreek in Appelscha, kosten zijn € 11,50.

Aanvang: 20.00 uur, einde 22.45 uur.


 

 

 

 

2 september 2022
20.00 oere
 
3 september 2022
20.00 oere
 

Bestel kaarten