Spoonk

26 juny - 3 july 2015

logo


Een geschenk uit de hemel

Een geschenk uit de hemel

“ Ze doen het hier zo op hun eigen manier”. 

 In ‘Een geschenk uit de hemel’ geschreven door Rik van den Bos, vinden we vier Nederlandse toeristen terug op een inheemse ( en fictieve) plaats, genaamd Aurelia.

Hoe ze ook proberen om met een open blik waar te nemen, ze struikelen  constant over hun eigen perceptie.

“ Ze doen het hier zo op hun eigen manier”. 

Een gevleugelde uitspraak, die het hele stuk zo prachtig samenvat, want de ervaring van iedere reiziger en van iedereen die iemand kent die veel heeft gereisd, is dat het heel moeilijk is om niet alles vanuit onze westerse cultuur te bekijken, met onze eigen beschaving als uitgangspunt.

 

Vier mensen reizen weg uit hun land, elk met een eigen reden om de horizon te verbreden. Ze treffen elkaar in een niet-westers land en raken na een roerige ontmoeting verzeild op een rituele plek. Een plek waar de locals zelf al generaties lang komen om zich te bezinnen en waar ook onze vrienden zich proberen open te stellen. Ze proberen oog te hebben voor grote, wereldse zaken. Maar de kleinmenselijke problemen van alledag manoeuvreren zich steeds weer op de voorgrond, waardoor hun grote idealen nooit grote daden worden en ze achter dreigen te blijven met slechts zichzelf.

Zo vertelt de voorstelling op humorvolle wijze over de vakantie van de doorsnee Nederlander, waarbij het onderduiken in de cultuur, je zicht verbreden en een brede blik op de wereld centraal staan.

 

Voorstellingsdata:

Vr.  26  juni try-out

Za  27  juni try-out

Zo  28  juni try-out

Wo 1 juli premiere

Do  2 juli

Vr   3 juli

Alle voorstellingen zijn van 20h tot 21.30h zonder pauze

Locatie:

Westerplantage

Het parkje op de heuvel achter

Restaurant Liuwherne

Vrouwenpoort 1

8911DD Leeuwarden